De Maatschap

wangChinese arts H. Q. Wang heeft in zijn vaderland China Shanghai een 5-jarige volledige universitaire opleiding gevolgd aan de Shanghai University of Traditional Chinese Medicine tot arts-acupuncturist. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van ziektes met zowel acupunctuur als Chinese kruiden. Hij is goed in het behandelen van verschillende pijnklachten en stress m.b.v. acupunctuur en moxibusie. Voor wat ingewikkelder klachten zoals huidziektes, spijsverteringsproblemen, gynaecologische problemen gebruikt hij Chinese kruiden om de patiënten effectiever te kunnen helpen. Daarom houdt een behandeling in zijn kliniek meer in dan alleen het toepassen van acupunctuur.

Voordat dokter Wang naar Nederland kwam, was hij werkzaam als Chinese arts-acupuncturist aan het gerenommeerde TCM Universitair Ziekenhuis “Longhua ziekenhuis in Shanghai”. Longhua ziekenhuis is één van de grootste TCM academische ziekenhuizen in China met meer dan 800 bedden en meer dan 1500 personeelsleden. In 1990 is hij op uitnodiging van het universiteits-acupunctuurcentrum van de Rijksuniversiteit Groningen naar Groningen gekomen. Hij heeft daar tot 1996 gewerkt als acupuncturist en gast-docent bij de acupunctuuropleiding van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1996 werkt hij 2 dagen in Den Haag in het Chinese gezondheidscentrum en 3 dagen in de praktijk te Groningen. Hij heeft een zeer brede ervaring met de meest uiteenlopende kwalen.

Dokter D. Wang volgde na haar artsenexamen de acupunctuuropleiding van Nederland Arts Acupunctuur Vereniging (NAAV)  tot arts-acupuncturist.