Chinese Kruiden

Het gebruik van Chinese Kruiden is een ideale methode om de gezondheid te bevorderen of te ondersteunen en is bijzonder geschikt ter ondersteuning van de acupunctuur.

Er zijn verschillende categorieën van Chinese Kruiden. Het schrijven van een goed recept met verschillende kruiden vereist dan ook enige deskundigheid. Er moet voldaan worden aan bepaalde voorschriften. Een goed recept heeft wat de kruiden betreft een hiërarchische verhouding t.o.v. elkaar, maar staan in goede harmonie met elkaar.

Bij een tekort aan energie bijvoorbeeld wordt dit aangevuld en bij een uit balans zijn wordt dit hersteld etc.

kruiden

 

Westerse geneesmiddelen onderdrukken de symptomen en zijn berucht om de vele bijwerkingen, terwijl bij Chinese kruiden bijwerkingen vrij zeldzaam zijn. In onze kliniek verstrekken wij patentmiddelen (in de vorm van pillen of tabletten) van recepten die al vele eeuwen gangbaar zijn en hun werking hebben bewezen. Ook worden recepten van gedroogde kruiden voorgeschreven op basis van de specifieke toestand van de patiënt op dat moment. Het voordeel van een dergelijk recept is behalve een op maat gemaakte therapie, ook dat het gemakkelijk aangepast kan worden bij een verandering in de toestand van de patiënt.